donderdag 22 juli 2010

Snelkookpan: Voor oma's of yuppen?

Kijk voor nog meer informatie over pannen en kookwinkels bij u in de buurt op http://www.kramerkookt.nl

Wie kent niet het verhaal dat keer op keer weer wordt verteld over oma die vroeger een snelkookpan had om de erwtensoep en stoofvlezen klaar te maken. Een groot gewicht erop wat lekker op en neer beweegt, herrie maakt en er eng uit ziet. En dan de verhalen van waar het mis is gegaan. "De snelkookpan opgezet, vergeten, knal!, en de spruitjes overal in de keuken behalve in de pan. Gevaarlijk, moeilijk en energierovend. Het imago van de snelkookpan uit grootmoeders tijd.

Wie zo op dit moment nog over de snelkookpan denkt is erg ouderwets. Een beetje hetzelfde als denken dat de krant of een folder de enige vorm van nieuws vergaren is. Tegen jullie "new media people" kan ik zeggen dat niet alleen de media innoverend is, ook de kookwereld gaat met zijn tijd mee.

Waarom zou iemand überhaupt een snelkookpan kopen? Daarvoor gaan we even terug in de tijd voor een stukje geschiedenis.
Denis Papin een franse natuurkundige en uitvinder heeft de snelkookpan uitgevonden in 1769 doordat hij ontdekte dat je onder druk een hogere temperatuur kan bereiken. Dit betekend dat je de kooktijd enorm kan verkorten. (met de Fissler snelkookpan zelfs 70%) Wanneer je bijvoorbeeld voor aardappelen 25 min. nodig hebt, duurt dat met de snelkookpan slechts 9 min.

Omdat je onder druk kookt, kook je dus ook zonder zuurstof. Hierdoor is er geen mogelijkheid tot geur, kleur of smaakoverdracht en behoud je alle vitamine in het gerecht wat het snelkoken ook weer gezonder maakt.

Als laatste is snelkoken ook nog eens enorm makkelijk. Alle gerechten hebben een bepaalde kooktijd en of je nu 1 aardappel snelkookt of de hele snelkookpan vult met aardappelen, de kooktijd blijft gelijk. Dit betekend dat iedereen die kan tellen dus ook kan snelkoken.

Ergo Conclusio: Het is gezond, snel en makkelijk, alles wat de yup van tegenwoordig wil. Want wie wil er nu na een drukke baan om 6 uur thuiskomen en dan nog 2 uur in de keuken staan om een lekker gerecht op tafel te krijgen.

De oplossing : De snelkookpan.

Ik kan begrijpen dat je wil zien hoe de snelkookpan werkt. Als tip geef ik je mee: Ga naar een kookspeciaalzaak in de buurt (er zit er altijd wel eentje) of kijk even op de snelkookpanafdeling van Fissler. Daar staan, met plaatjes, hoe het werkt. En geloof me, het werkt.
Kijk voor nog meer informatie over pannen en kookwinkels bij u in de buurt op http://www.kramerkookt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten